Середа, 01.05.2024, 18:43
Дизайн ZeroParking
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
УКРАЇНСЬКА СУБОТНЯ ШКОЛА ім. Святого Миколая » Допомога для Українців в Іспанії » Корисні посилання » Як отримати іспанське громадянство
Як отримати іспанське громадянство
AdminДата: Середа, 15.09.2021, 17:02 | Повідомлення # 1
Генерал-майор
Група: Администраторы
Повідомлень: 274
Нагороди: 0
Репутація: 0
Статус: Offline
1) Від походження
(Іспанське громадянство передається від батьків (хоча б одного з них) незалежно від території народження, згідно з так званим принципом “ius sanguinis", так як і  українське  громадянство; діти українців здобувають українське громадянство, не залежно чи вони народилися на території України чи Іспанії)
Отож, громадяни Іспанії від походження це:
- Ті, хто народився вiд батькa або матeрi, іспанськi громадяни .
- Ті, хто народився в Іспанії, коли вони є дітьми іноземних батьків, якщо, принаймні, один з батьків, народився в Іспанії (крім дітей дипломатів).
- Особи, народжені в Іспанії вiд іноземних батьків, якщо вони не мають громадянства (особи без громадянства / "apatridas"), або якщо їхня держава нe надає дитині громадянство. 
- Діти, народжені в Іспанії, чиї батьки невідомі. 
- Ті, хто до 18 років, є усиновленими іспанським громадянином, також є іспанцями вiд походження. 
❗️Підкреслюю, діти народжені на території Іспанії набувають іспанське громадянство тільки в окремиx вищезгаданиx випадкаx
Відповідно до статті 7 #Закону України "Про громадянство #України", особа є громадянином України, якщо, батьки або один з батьків на момент її народження були громадянами України.

2- Національність по фактичному володінні (Nacionalidad por #posesión del estado)
У випадку осіб, які володіють та використовують іспанську національність протягом десяти років,  безперервно, добросовісно та будучи записанi в Державному Цивільному Реєстрі.
Зазвичай це випадок коли відбулося набуття іспанського громадянства помилково. У випадку якщо помилка з'ясовується після 10 років, особа вже не може втратити громадянства якщо були виконані всі вищезгадані умови 
3-Національність за статутом хартії
(Nacionalidad por #carta de naturaleza)
Ця форма набуття громадянства має розширений характер і не підпадає під загальні правила адміністративної процедури. Надається після розгляду Уряду Королівським Указом, після того, як були оцінені виняткові обставини
Найчастіше цей процес застосовується для осіб які принесли великі здобуття для Іспанії: спортсмени, вчені
4- Національність за вибором
(Nacionalidad por #opción)
Іспанське законодавство передбачає ситуації у яких особи можуть набути іспанське підданство по спрощеному процесі: 
- Особи, які є чи були під батьківським опікунством іспанського громадянина до повноліття.
- Особи, чий батько чи мати були іспанцями та народилися в Іспанії.
- Особи чиє визначення походження в Іспанії відбувається після вісімнадцяти років. 
- Ті особи, яких усиновлення відбувається після вісімнадцяти років.

3 - Також можна отримати іспанське підданство через легальне перебування на території Іспанії
Цивільний кодекс вимагає 10 років легального перебування (#резиденція) як загальне правило, передбачаючи також наступні випадки
- 5 років для осіб що мають визнаний статус біженця (не плутати з червоною тархетою)
- Два роки: для громадян іберо-американських країн, Андорри, Філіппін, Екваторіальної Гвінеї, Португалії чи людей сефардичного #походження.
- Один рік
*Для тих, що народилися на іспанській території.
*Для тих, хто не виконав належне #право на отримання #іспанської національності за #вибором.
* Для тих, хто був під #опікунством чи #усиновленним громадянином Іспанії або державної Установи Іспанії протягом двох років, або продовжують в цій ситуації під час подання запиту.
* Для тої особи, що під час подачі заявки являється одружений з іспанцем
*Вдова чи вдівець, якщо на момент смерті чоловіка / дружини, стосунки не були розірвані.
*Той, хто народився за межами Іспанії, від батька чи матері іспанців (що також народилися за межами Іспанії), дідуся чи бабусі іспанців, за умови, що вони за походженням іспанці.
Зверніть увагу що у всіх вище згаданих випадків потрібно спочатку отримати дозвіл на легальне перебування, резиденцію, (не підходить легальне перебування туристів чи студентів) і потім через відповідний період часу можна подати на отримання #іспанського підданства.
Згідно з іспанським законодавством, резиденція повинна бути "continuada" тобто тривала та "anterior a la solicitud" тобто, перед подачею.
Тобто, НЕ виконується ця вимога якщо особа мала легальне перебування, наприклад, у 2000 році, повернулася на Україну через 5 років і тепер знову має 5 років легального перебування.
Щодо відсутності на території Іспанії, у цивільному кодексі не йдеться мова про певні періоди часу що можуть допускатимуть чи ні протягом розгляду процесу на іспанське підданство, це регулюється в нормативі з екстранхерії.
У такому випадку потрібно взяти до уваги вид дозволу на проживання та/чи працю.
 
УКРАЇНСЬКА СУБОТНЯ ШКОЛА ім. Святого Миколая » Допомога для Українців в Іспанії » Корисні посилання » Як отримати іспанське громадянство
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz * Дизайн ZeroParking