Неділя, 28.04.2024, 22:49
Дизайн ZeroParking
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
УКРАЇНСЬКА СУБОТНЯ ШКОЛА ім. Святого Миколая » Допомога для Українців в Іспанії » Корисні посилання » Програма Уряду Іспанії щодо добровільного повернення (іноземців - трудящих мігрантів до країн свого походження)
Програма Уряду Іспанії щодо добровільного повернення
AdminДата: Неділя, 17.08.2014, 20:32 | Повідомлення # 1
Генерал-майор
Група: Администраторы
Повідомлень: 274
Нагороди: 0
Репутація: 0
Статус: Offline
19 вересня 2008 року Рада Міністрів Іспанії схвалила Королівський Декрет (Закон) 4/2008, відповідно до якого Державна служба зайнятості Іспанії може здійснювати виплату спеціального виду допомоги по безробіттю іноземним працівникам, які перебувають легально на території Іспанії та не є громадянами країн-членів ЄС, але втратили роботу і мають бажання добровільно повернутися до країн свого походження.

З метою визначення процедури виконання положень згаданого законодавчого акту 3 листопада 2008 року був прийнятий Королівський Декрет 1800/2008 , яким регламентується порядок отримання такого виду допомоги.

Програма повернення іноземних працівників має виключно добровільний характер та передбачає виконання особою визначених у статті 2 Королівського Декрету вимог, зокрема:

1. - мати громадянство однієї з країн, з якою Іспанією укладено угоди про соціальне забезпечення (Угода між Україною і Королівством Іспанія про соціальне забезпечення громадян була підписана 7 жовтня 1996 року);
2. - бути зареєстрованим як шукач роботи у Держаному центрі зайнятості;
3. - мати легальний статус безробітного, внаслідок ситуації, що виникла в результаті завершення трудових відносин;
4. - мати визнане право на отримання допомоги по безробіттю та, при цьому, не працювати неповний робочий день;
5. - взяти зобов’язання повернутися до країни свого походження протягом 30 календарних днів з дати виплати першої суми допомоги та не повертатися до Іспанії протягом наступних трьох років з метою здійснення професійної чи іншої оплачуваної діяльності;
6. - не мати підстав, що обмежують право виїзду з Іспанії згідно законодавства про статус іноземців.
 
AdminДата: Неділя, 17.08.2014, 20:34 | Повідомлення # 2
Генерал-майор
Група: Администраторы
Повідомлень: 274
Нагороди: 0
Репутація: 0
Статус: Offline
По закінченні трьохрічного періоду іноземні працівники матимуть право звернутися до компетентних органів Іспанії з клопотанням про поновлення свого попереднього статусу перебування на території Іспанії відповідно до діючого законодавства про іноземців та імміграцію.

Для отримання цього виду допомоги по безробіттю громадянин має особисто звернутися до відділення служби зайнятості за місцем своєї реєстрації в Іспанії з клопотанням про отримання виплати. Виплата допомоги по безробіттю здійснюватиметься на суму, що буде нараховуватись з урахуванням терміну, який пропрацював кожний іноземець в країні та відсотку сплачуваних ним внесків та податків до системи соціального страхування, у два етапи:

1. - 40% від суми виплачуватиметься в Іспанії в момент визнання права на отримання допомоги;
2. - 60% - у країні свого походження іменним чеком або шляхом банківського переказу протягом строку від 30 до 90 днів з моменту першої виплати в Іспанії.

Для отримання другої частини допомоги необхідно особисто звернутися до дипломатичного представництва чи консульської установи Іспанії у країні походження для підтвердження факту свого повернення й повернути посвідчення особи іноземця. У цьому разі Державна служба зайнятості здійснює виплату після отримання повідомлення від МЗС Іспанії про повернення особи до своєї країни.

Слід зазначити, що згідно положень Королівського Декрету 1800/2008, Міністерство праці та імміграції Іспанії може надавати кредити тим, кому необхідна допомога у поверненні на батьківщину.

Більш детальну інформацію про особливості програми із добровільного повернення іноземних працівників, а також про положення прийнятих законодавчих актів можна ознайомитися на офіційному веб-сайті Державного центру зайнятості Іспанії (www.inem.es).
За матеріалами Посольства України в Іспанії http://www.mfa.gov.ua/spain/ua/publication/content/23745.htm
 
УКРАЇНСЬКА СУБОТНЯ ШКОЛА ім. Святого Миколая » Допомога для Українців в Іспанії » Корисні посилання » Програма Уряду Іспанії щодо добровільного повернення (іноземців - трудящих мігрантів до країн свого походження)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz * Дизайн ZeroParking