П`ятниця, 29.03.2024, 12:52
Дизайн ZeroParking
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
УКРАЇНСЬКА СУБОТНЯ ШКОЛА ім. Святого Миколая » Допомога для Українців в Іспанії » Корисні посилання » Оформлення виїзду громадянина України на постійне проживання
Оформлення виїзду громадянина України на постійне проживання
AdminДата: П`ятниця, 17.07.2015, 20:41 | Повідомлення # 1
Генерал-майор
Група: Администраторы
Повідомлень: 274
Нагороди: 0
Репутація: 0
Статус: Offline
Відповідно до чинного законодавства України вихід з громадянства України дозволяється особам, які є такими, що постійно проживають за кордоном.
При цьому слід розуміти, що факт проживання за межами України ще не означає, що Ви виконали дану вимогу законодавства.

Оформлення виїзду громадянина України на постійне проживання

Для того щоб оформити виїзд громадянина України на постійне проживання до іншої держави слід спочатку порушити відповідне клопотання (про виїзд/ залишення на постійне місце проживання за кордоном - ПМП) у територіальному органі Державної міграційної служби України (ДМСУ) за місцем реєстрації на території України, отримати дозвіл, здати внутрішній паспорт, виписатися з останнього місця проживання на території України та зрештою отримати у паспорті громадянина України для виїзду за кордон відмітку “ПОСТІЙНЕ ПРОЖИВАННЯ” із зазначенням країни, де ви плануєте проживати.

Якщо ви вже проживаєте за кордоном

Якщо ви вже проживаєте за кордоном, то ви можете порушити таке клопотання не тільки через орган ДМСУ, а й у відповідній закордонній дипломатичній установі України (ЗДУ).При цьому слід зважати на те, що термін розгляду клопотання порушеного в Україні та за кордоном буде істотно відрізнятися: оформлення через ДМСУ – до 3-х місяців, оформлення через консульську установу – близько 12 місяців (враховуючи подальшу здачу заявником загальногромадянського паспорта та зняття з реєстраційного обліку в Україні).

Також слід зауважити, що для порушення клопотання про ПМП через ЗДУ слід мати:
  •     паспорт громадянина України для виїзду за кордон, дійсний від моменту порушення клопотання не менше одного року.

    Якщо Ви уклали шлюб поза територією України та змінили внаслідок цього прізвище, Ви зобов’язані відповідно до положень Cімейного кодексу України протягом одного місяця провести процедуру заміни паспортних документів на нове шлюбне прізвище (якщо, крім паспорта громадянина України для виїзду за кордон, Ви також маєте паспорт громадянина України (внутрішній паспорт), то спочатку міняється в Україні внутрішній паспорт у територіальному органі ДМСУ, а потім, на підставі нового національного паспорта, оформлюється паспорт громадянина України для виїзду за кордон на нове шлюбне прізвище).
 
УКРАЇНСЬКА СУБОТНЯ ШКОЛА ім. Святого Миколая » Допомога для Українців в Іспанії » Корисні посилання » Оформлення виїзду громадянина України на постійне проживання
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz * Дизайн ZeroParking