Четвер, 09.05.2024, 19:18
Дизайн ZeroParking
Меню сайту

Дошка оголошень
[02.11.2014][Оренда житла]
Здається кімната (близько автовокзалу) з 1 грудня (0)
[31.12.2014][Події]
Графік проведення атестації: (0)
[23.01.2015][Для учнів]
відомості про атестацію (0)
[11.02.2015][Для батьків]
БАТЬКІВСЬКІ ЗБОРИ (0)
[28.07.2015][Для учнів]
ПОДЯКА за Ваше тепло))) (0)
[18.09.2015][Події]
СВЯТО «ПЕРШИЙ ДЗВІНОК» (0)

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 166

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вхід на сайт

Головна » 2014 » Вересень » 3 » Де можна знайти шкільні підручники в інтернеті
19:40
Де можна знайти шкільні підручники в інтернеті

В останні дні канікул заступник міністра освіти Інна Совсун повідомила, що Міністерство освіти і науки планує розмістити у мережі всі підручники, передбачені шкільною програмою. Частина з них є на сайті міністерства, решта — на сайтах видавництв та електронних бібліотеках.

“Зі 102 наших підручників надруковані 40. До 10 вересня будуть надруковані всі інші підручники, щоб до кінця місяця школи були забезпечені. Крім того, Міністерство освіти і науки створило спеціальний електронний репрезентарій, де всі підручники розміщені онлайн. Таким чином, ті школи, яким не вистачає підручників, зможуть користуватися цими підручниками”, – заявила Совсун.

Заступник міністра пообіцяла, що для повноцінного функціонування навчального процесу підручники додрукують до кінця вересня, а онлайн-варіанти будуть призначені для усіх шкіл, які не забезпечені тими чи тими друкованими аналогами. До речі, 1 вересня вже можна скачати на сайті Міністерства підручники для перших, других та п’ятих класів.

Щоб знайти електронну версію підручника, перш за все треба відвідати сайт видавництва, що його надрукувало – там зазвичай викладають цифрові версії. Наприклад, видавництво “Освіта” пропонує для безкоштовного завантаження 12 різних підручників. Також свої підручники безоплатно викладає “Генеза”, але там є далеко не всі класи та предмети. В інтернеті підручників значно більше. 

Проте чиновники від освіти не кажуть про легальність такого контенту. З одного боку, відповідно до ст. 59 Конституції та закону “Про освіту”, кожен громадянин має право на освіту і держава зобов’язується це право забезпечити. З цієї причини доступ до підручників, рекомендованих Міністерством освіти, жодним чином не може обмежуватись, тобто підручники, навіть електронні, повинні бути безоплатними. З іншого – видавництва мають авторські права на свої книжки. 

На думку очільників міських управліннь освіти, відсутність звичних паперових підручників не зашкодить освітньому процесу. “Електронні підручники – це ніяке не ноу-хау.  

Батьки у соцмережах говорять те саме. Основний аргумент – зручність і економія коштів – як власних, так і бюджетних. Проте де тут економія, коли підручники треба або друкувати, або читати на носіях – комп’ютері або планшетах? Батьки учнів шкіл пригадують, як діти ходили по бібліотеках, щоби роздруковувати необхідні сторінки підручника. А як бути , коли не кожен школяр має доступ до інтернету? Таких і у нас немало… 

Найбільш оптимальний варіант – планшети. Вони полюбилися дорослим, схоже, є всі шанси, що у недалекому майбутньому підручники перейдуть у такий зручний електронний формат остаточно і безповоротно. Зрештою, Міністерство освіти взагалі оголосило ще у 2013-му: до 2015 року паперових підручників на шкільних партах не мало би бути – тільки електронні. 

Користуватися планшетами замість паперових підручників вигідно з кількох причин. Головна з них – це розвантаження плечей школярів. Зараз вага наплічників старшокласників досягає 6 і більше кілограмів! Хоча існують спеціальні норми, за якими вага ранця старшокласника не повинна перевищувати 4,5 кг.

Перехід на е-підручники суттєво спростив би життя і вчителям, і самим учням… Такий експеримент з одним класом директор планує здійснити уже найближчим часом.
“У нашій школі є 50-відсоткове покриття Wi-Fi, тож і підручники онлайн, і електронні підручники для нас є прийнятні. З використанням планшетів навчання стало цікавішим, електронні книги додають навчальному процесу інтерактивності. У виграші тут і учні, і вчителі. Планшети можуть відкривати лінковані та анімовані файли, схеми, діаграми, можуть програвати MP3-файли, відео, що стає в пригоді на уроках іноземної. Я – за двома руками! Єдине застереження – ця техніка недешева і потребує уважності, а менші школярі багато рухаються та бешкетують. А щоб школярі не відволікалися на ігри та розваги, має бути добре поставлена робота учителя.

 

Де можна завантажити підручники в інтернеті?

Онлайн-бібліотека pidruchniki.net містить багато підручників з найрізноманітніших дисциплін. Усього їх налічується більше 30. Тут є підручники різних видавництв, в основному у форматі PDF. Проте зустрічаються й інші, наприклад DJVU, який підтримують не так багато рідерів. Проте це не повинно бути проблемою – незрозумілий електронній книзі файл можна легко конвертувати в зрозумілий формат. В інтернеті подібних сервісів досхочу.

Ще один великий майданчик називається “schoolbooks.org.ua ”. Він наповнюється силами волонтерів, тож заповнений ще не до кінця. Наприклад, у розділі “Інформатика” є лише три книги для другого класу. Проте й наявна бібліотека здатна задовольнити багато потреб у книжках з різних предметів. Усього на сайті представлені 29 дисциплін з 1 по 11 класи. Тут також є декілька посібників для вчителів і трошки літератури зі шкільної програми, а ще додаткові матеріали, робочі зошити та інше. Більшість підручників доступні у форматі PDF. Завантажувати їх можна безпосередньо із сайту, вони не заархівовані та не запаролені. 

Бібліотека портфель надає вичерпну інформацію про завантажувані книги, з міжнародним стандартним номером ISBN включно. Тут взагалі немає пошуку – користуватися можна лише каталогом. Підручники тут діляться на категорії найпопулярніших, найновіших, та за класами. У перших двох знайти можна небагато книжок. А ось якщо вибирати за класом, то відкривається повний список книг для цього навчального рівня з усіх дисциплін. 

Велика кількість новинок є в бібліотеці Шкільні підручники Це підручники 2013-2014 рр. випуску. Окрім цього, на сайті є дуже зручна система пошуку: можна виводити на екран книжки за заданими критеріями: мовою, класом, предметом, типом і, звісно, просто шукати за назвою.

Багато підручників для спрощення Вашого пошуку розміщенні в каталозі файлів української суботньої школи ім. Святого Миколая.

Переглядів: 807 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Пошук

Мова
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Новини на форумі
  • Уроки іспанської та англійської мови у Мурсії (0)
  • Торти на замовлення для будь яких урочистих подій. Мурсія (0)
  • ПОСЛУГИ КОСМЕТОЛОГА. Мурсія. (0)
  • Супутникове телебачення у Мурсії (1)
  • Діагностика, чистка та ремонт комп'ютерів у Мурсії. (0)

  • Зв'язатися з нами

    Друзі сайту


    Copyright MyCorp © 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz * Дизайн ZeroParking