Середа, 01.05.2024, 17:25
Дизайн ZeroParking
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
УКРАЇНСЬКА СУБОТНЯ ШКОЛА ім. Святого Миколая » Допомога для Українців в Іспанії » Корисні посилання » ГРОШОВА ДОПОМОГА ДЛЯ ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ З УКРАЇНИ ЗАТВЕРЖЕНА
ГРОШОВА ДОПОМОГА ДЛЯ ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ З УКРАЇНИ ЗАТВЕРЖЕНА
AdminДата: П`ятниця, 05.08.2022, 00:46 | Повідомлення # 1
Генерал-майор
Група: Администраторы
Повідомлень: 274
Нагороди: 0
Репутація: 0
Статус: Offline
Увага! Просимо ознайомитися з текстом цього допису в повному обсязі, для того, щоб зрозуміти увесь механізм надання Урядом цієї субвенції, а – отже - порядку ваших дій як кінцевих отримувачів (бенефіціарів).

Сьогодні, 2 серпня, в Офіційному державному віснику (BOE) опублікований Королівський Указ 673/202 https://www.boe.es/boe/dias/2022/08/02/pdfs/BOE-A-2022-12938.pdf Зазначений Указ регулює НАДАННЯ СУБВЕНЦІЇ (фінансування) з державного бюджету АВТОНОМНИМ СПІЛЬНОТАМ (comunidades autónomas) пропорційно кількості переселенців та її зростання за рахунок новоприбуваючих з України переселенців у кожній конкретній автономній спільноті.
Автономні спільноти в свою чергу ЧЕРЕЗ ОРГАНИ СОЦІАЛЬНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ організують виплати за рахунок зазначених субвенцій ФІНАНСОВОЇ ДОПОМОГИ вимушеним переселенцям з України. РОЗМІР ФІНАНСОВОЇ ДОПОМОГИ – 400€ на місяць на кожного дорослого та 100€ на неповнолітніх. Виплата на неповнолітніх додається до виплати одного з бітьків чи опікунів.

ТРИВАЛІСТЬ ВИПЛАТИ – 6 місяців.У випадку зміни місця проживання протягом цих 6 місяців, виплата за новим місцем проживання призначається з врахуванням попередніх виплат, тобто загальний період виплати залишається 6 міс., і не збільшується за ніяких обставин.  В Указі НЕ ПЕРЕДБАЧЕНО (не згадується) можливості призупинки (наприклад, на період відсутності) та відновлення виплати.

УМОВИ ВИПЛАТИ: З заявою про надання допомоги можуть звертатися особи, що відповідають ВСІМ наступним вимогам:
отримали статус тимчасового захисту;
 не знаходяться під патронатом офіційних центрів та установ, що здійснюють прийом переселенців;
зареєстровані за місцем проживання ((empadronamiento);
не мають фінансових засобів та доходів.

Цей факт засвідчується заявником у письмовій формі, а також перевіряється через бази даних соціального страхування (vida laboral) органами соціального забезпечення.
ПОРЯДОК ПРИЗНАЧЕННЯ ВИПЛАТИ:

Указ не визначає напряму порядок призначення виплати, а зазначає, що їх організацію та призначення забезпечують ОРГАНИ СОЦІАЛЬНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ на місцях.
ЗАГАЛЬНА сторінка для запису (cita) для оформлення пільг та виплат в органах соціального забезпечення:

https://sede.seg-social.gob.es/wps....9362445Телефони для запису (cita) для оформлення пільг та виплат в органах соціального забезпечення:
915412530 або 901106570

Чи буде запис для оформлення фінансової допомоги для переселенців здійснюватися в рамках загального механізму (за посиланням, наведеним вище), чи буде виділений окремий розділ в системі отримання сіти (як це, наприклад, зроблено в системі отримання TIE для українців) поки що невідомо.

Допис підготовлений для Почесного Консульства України у Валенсії з метою інформування і не є юридичною консультацією. За конкретною інформацією щодо процедури призначення допомоги потрібно звертатися до Oficians de la Seguridad Social.
 
УКРАЇНСЬКА СУБОТНЯ ШКОЛА ім. Святого Миколая » Допомога для Українців в Іспанії » Корисні посилання » ГРОШОВА ДОПОМОГА ДЛЯ ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ З УКРАЇНИ ЗАТВЕРЖЕНА
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz * Дизайн ZeroParking